Juho Reinvall olympialaisiin

3.6.2016

Juho Reinvall on saavuttanut Suomelle olympiapaikan judon 60 kg sarjassa. Reinvallin paikka tuli olympiarankingista Euroopan kiintiöstä. Suomen Olympiakomitea valitsi Reinvallin kisajoukkueeseen keskiviikkona.

Nyt Reinvallin sarjan 32:sta paikasta on kaikki jaettu yhtä kutsupaikkaa lukuunottamatta.

Reinvall on olympiarankingissa sijalla 60. Euroopan kiintiöpaikoista toinen meni Bulgarian Yanislav Gercheville, joka on rankingissa 48:s. Reinvall keräsi olympiakarsinnoista 267 pistettä ja seuraavana listalla ollut Monacon Yann Siccardi 233.

Lontoon olympialaisissa 2012 Suonen edusti kolme judokaa: Jaana Sundberg (52 kg), Valtteri Jokinen (60 kg) ja Johanna Ylinen (63 kg).

Juho Reinvall:

- Ohan se hienoa, jos todellakin olympialsiin nyt pääsee. Pitkään on tullut kisoja kierrettyä ja kyllähän olympialaiset on urheilijoille se iso haave. Aika pienestä minäkin olen niistä haaveillut, junnukisoista lähtien.

- Jo viime olympiadilla (2008-2012) oli kisapaikka tavoitteena, en toki kiertänyt ihan yhtä 100 prosenttisesti karsintakisoja, kuin tällä olympiadilla.

- Mielenkiintoinen kisa olisi odotettavissa, useinhan olympialaisissa on nähty paljon yllätyksiä. Se on aivan omanlaatuinen kilpailunsa.

Päävalmentaja Jaakko Saari:

- Juho tavoitteli sanojensa mukaan nyt viimeisen kerran olympiapaikkaa ja totta kai olen enemmän kuin tyytyväinen, että se nyt tuli. Viimeinen yritys toi paikan ihan oikealle miehelle.

- Yhdeksän SM-kultaa kertoo pitkäjänteisestä työstä, jota Juho on tehnyt. Tällä kaudella tekeminen on parantunut tasaisesti koko ajan ja keväällä otteluvoittoja on tullut mukavasti lähes joka turnauksessa.

- Tällä kertaa järjestelmä suosi meitä, kun rankingin sijalta 60 pääsi mukaan tässä sarjassa.

- Eihän tässä mitään erikoista kannata valmisteluissa tehdä, mennään normaali kisavalmisteluilla. Ja sitten Riossa ottelu kerrallaan.

Lähde: Suomen Judoliitto

http://www.judoliitto.fi