Judokan henkilökuva - Sayd-Arbi Kubaev

26.11.2017
Sayd-Arbi Kubaev- tuttujen kesken Arbi -  aloitti judon kuusivuotiaana Tampereen Nääshallilla. Nyt 17-vuotias nuorukainen kuuluu alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Sayd-Arbi opiskelee talotekniikkaa Tredussa Tampereella  ja harjoittelee 11 kertaa viikossa. Ohjelmassa on seitsemät judoharjoitukset, kahdet painiharjoitukset ja kahdet punttitreenit. - Opiskelu on edennyt ihan mukavasti. Toistaiseksi ei ole ollut ongelmia opiskelun ja harjoittelun yhdistämisessä.


Tampereen Judoa edustava Sayd-Arbi Kubaev voitti sarjansa ison kotiyleisön edessä Finnish Judo Openissa Tampereella  21.10.2017. Kotikenttäetu siivitti nuorukaisen voittamaan kaikki viisi otteluaan.- Oli hienoa huomata, millainen vaikutus kotiyleisöllä on,  arvioi Arbi. -Yleisöllä on muutenkin suuri merkitys. Jos kisassa ei ole juurikaan yleisöä, sitä ottelee ikäänkuin  itselleen. Kun yleisöä on paljon, tulee hyvällä tavalla lisää jännitystä, joka pistää yrittämään vielä enemmän. Ja nyt kun oli vielä tuttuja kannustamassa ja seuraamassa matseja oli tosi hienoa otella.


Vahvuudekseen judokana Arbi sanoo nopeuden. Hän myös tunnollisesti paneutuu lihashuoltoon ja venyttelyyn, ja on mielestään osittain tästä syystä välttynyt loukkaantumisilta. - Joka kisasta oppii, ja myös FJO:n matsit näyttivät sen, mihin pitää erityisesti paneutua jatkossa.

Marraskuun puolivälissä Sayd-Arbi osallistui Tampereen Judon joukkueen mukana Tartossa Kaimu Keerak -kisaan. Tuomisina oli viides sija.  

Vuonna 2018 painotetaankin sitten harjoittelua ja leirejä, kisoja on vähemmän. Päätavoitteena Sayd-Arbilla on 2019 nuorten EM-kisat Vantaalla.

Teksti ja kuvat Anna-Maria Maunu