Tampereen Judon toiminnanjohtaja Pasi Luomalle palkinto elämäntyöstä judossa

12.9.2019

Tampereen Judo ry:n toiminnanjohtaja Pasi Luoma palkittiin elämäntyöstä judon parissa. Palkinto luovutettiin Vantaalla judon EM-kisojen yhteydessä.

Vuokraturva-palkinnon perusteluissa todetaan:

”Pasi Luoma on ollut koko pitkän, intensiivisen ja monipuolisen judouransa ajan Suomen judon merkittäviä kantavia voimia ensin Tampereen Fusegissa ja sitten seurafuusion jälkeen Tampereen Judossa, jonka toiminnanjohtajana hän nykyään toimii. Palkinnolla halutaan osoittaa kunnioitusta Pasin koko mittavalle elämäntyölle lajin parissa.

Seura- ja harrastustoiminnan lisäksi Pasi Luoma on antanut huomattavan panoksen suomalaiselle kilpajudolle. Jo nuorissa hän edusti Suomea EM-kisoissa. Aikuisiän kilpauran paras saavutus on Pohjoismaiden mestaruus 1980. Elämäntyön mittavuutta myös kilpajudon osalta kuvaa hyvin se, että vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten ainoa suomalaisjudoka Juho Reinvall oli Pasin valmennettava.

Pasi Luoma on kaiken muun lisäksi antanut panoksensa judon eteen myös lukuisissa kokouksissa, palavereissa, judoliiton hallituksessa, huoltajana, työmyyränä ja taustavaikuttajana 1970-luvulta tähän päivään saakka.

Pasin elämäntyö suomalaisen judon eteen on jotain sellaista, mistä koko judoyhteisöllä on hyvin painavat syyt ilmaista syvä kiitollisuutensa.”

Judoliiton tiedote