Materiaalit

Laskutus

Ohje ja lomakkeet

PDF-tiedostoTamJu seurakäsikirja 2020.pdf (478 kB)
PDF-tiedostoJudopassi hakemus (2).pdf (21 kB)
PDF-tiedostoGraduointiin hakulomake 2019.pdf (70 kB)
MS Word -tiedostograduointihakemus_1_kyu.docx (178 kB)
Graduointihakemus 1 kyu (ruskea)
MS Word -tiedostoTekniikka koulutus_TamJu_2017.docx (7 kB)
Tapio Mäntymäen 8.8. ja 26.8. koulutusten aineisto
Tuntematon tiedostomuotoJUDOKAT Tre 21.1.2017.pptx (308 kB)
PDF-tiedostoTampere_shiai2019FINAL.pdf (5.4 MB)
International Tampere Shiai - Käsiohjelma

 

Ennen vyökoetta

- Varmista, että osaat kaikki vaadittavat vyökoetekniikat.

- Vyökokeeseen tulee ilmoittautua hyvissä ajoin ja maksaa graduointimaksu. Muista täyttää ja palauttaa hyvissä ajoin ohjaajalle vyökoe- eli graduointihakemuslomake. Keltaiseen vyöhön valmistautuvan on täytettävä judopassihakemus ja maksettava judopassi.

 

Vöiden arvot ja värit

 

Judossa vyöarvot jaetaan kyu- eli oppilas- ja dan- eli opettaja-asteisiin:

6 kyu - valkoinen

5 kyu - keltainen 

4 kyu - oranssi

3 kyu - vihreä

2 kyu - sininen

1 kyu ruskea

1 -5.dan - musta

6.-8. dan - musta tai puna-valkoinen

9.-10. dan - musta tai punainen

Alle 15-vuotiaille judokoille myönnetään 1–3 punaista nauhaa 6.–2. kyu-arvojen väliasteina. Harjoitusryhmän ohjaaja voi myöntää seuraavan nauhan. Nauhat ommellaan judovyön molempiin päihin. Kun kolmas nauha on myönnetty, voidaan suorittaa seuraava kyu-aste, jos minimiajat, kyu-asteen vaatimukset ja ikävaatimukset täyttyvät. Natsakokeisiin ei tarvitse ilmoittautua. Varsinaiseen vyökokeeseen on ilmoittautauduttava etukäteen ryhmän ohjaajalle graduiointihakemuslomakkeella. Judopassi hankitaan viimeistään keltaisen vyön koetta varten.

Ennen keltaisen vyön (5 kyu) kokeeseen tuloa:

- harjoittele vaadittavat taidot!

- palauta judopassihakemus ryhmän ohjaajalle

- varmista, että syyskauden jäsenmaksu ja seuran harjoittelumaksu sekä graduointimaksu on maksettu (peruskursseilla graduointimaksu sisältyy hintaan). Judopassi on myös maksullinen.

Muut vyöarvot (4-1 kyu)

- Varmista, että osaat vyökoevaatimusten mukaiset taidot. Judotekniikat tulee pystyä esittämään oikealle ja vasemmalle 3. kyu ja sitä korkeammissa vyöarvoissa

- Palauta graduointihakemus ryhmän ohjaajalle/vyökokeen pitäjälle.

- Varmista, että jäsenmaksu, seuran harjoittelumaksu ja graduointimaksu on maksettu.

 

Tietoa vyökoejärjestelmästä

 

Jigoro Kano kehitti judosta urheilulajin, jossa tekniikat voidaan viedä loppuun asti vahingoittamatta vastustajaa. Judon harjoittelun tavoitteena on judotaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisen lisäksi myös henkinen kasvaminen. Judo on myös olympialaji.

Vyöarvoissa eteneminen kuvastaa harrastajan etenemistä sekä fyysisissä että henkisissä ominaisuuksissa. Uran alkupuolella kehitystä mitataan lähinnä judon tekniikoiden oppimisella ja kilpailumenestyksellä. Mitä korkeampiin vyöarvoihin tullaan, sitä enemmän otetaan huomioon judoyhteisön eteen tehty työ ja yksilön kehittyminen ihmisenä. Vyöarvo kuvaa judokan koko judouraa: kilpailumenestystä, judon eteen tehtyä työtä ja judoyhteisön arvostusta. Puna-valkoiseen vyöhön, 6. daniin eteneminen vaatii vahvan kilpailutaustan, tai hyvin poikkeuksellisen pitkän ja menestyneen judouran opettajana, valmentajana, tuomarina tai judotoiminnan ylläpitäjänä.

Vyöarvojen korotukset suoritetaan vyökokeissa eli graduoinneissa. Kyu-asteita voi suorittaa seuragraduoinneissa, joita voivat järjestää Suomen Judoliiton jäsenseurat. Dansuoritukset vastaanotetaan vyökoekomission järjestämissä liittograduoinneissa. Graduoijalla on oltava voimassa oleva kurssi-, seura- tai liittograduointioikeus. Lasten ja nuorten graduointien järjestäminen ja erityispiirteet käydään läpi graduoijakoulutuksessa. Graduointeihin voivat osallistua vain Suomen Judoliiton jäsenseurojen jäsenet. Dan-kokelaiden jäsenyys ja aiemmat vyökoesuoritukset varmistetaan judoliiton toimiston toimesta. Uusi vyöarvo astuu voimaan, kun se on merkitty Judoliiton jäsenrekisteriin. 

Lähde: Suomen Judoliiton graduointisäännöt