Kata

Tampereen Judon kata-ryhmä harjoittelee lauantaisin kello 14:30-16:00 Nääshallin Budo 4 salissa. Katso mahdolliset poikkeukset harjoituskalenteristamme ja liity myös Tampereen katailijoiden Whatsapp-ryhmään ottamalla yhteyttä kata-ryhmän vastuuvetäjään Alvaro Riveros Gorritiin (alvaroriverosg(at)gmail.com).

Ryhmässä harjoitellaan judon kilpa-katoja: nage-no-kata, kime-no-kata, katame-no-kata, goshin-jutsu ja ju-no-kata. Joka kuukaudella on oma teemakata, jota harjoitellaan treenin alussa. Näin myös uudet katailijat pääsevät helposti tustutumaan katan saloihin. Vaikka kataa yleensä harjoitellaankin vakiparin kanssa, voit tulla treeneihin ilman paria! Harjoituksen loppuosa on varattu oman katan treenaamiselle. Kevätkauden 2023 teemakatat ovat seuraavat:

  • Helmikuu: katame-no-kata (mattokata)
  • Maaliskuu: nage-no-kata (heittokata)
  • Huhtikuu: kime-no-kata (vanha itsepuolustuskata)
  • Toukokuu: ju-no-kata (pehmeyden/joustavuuden kata)

Kaikki katasta kiinnostuneet judokat, vyökokeisiin valmistautujat sekä satunnaiset nautiskelijat ovat tervetulleita katatreeneihin hiomaan katataitoja tai muita tekniikoita!


NAGE-NO-KATA (heittokata) on joukko ennalta valittuja heittoja, jotka suoritetaan tietyssä järjestyksessä. Tässä katassa oppii tehokkaasti heittojen tekniikat ja vaikutusmekanismit. Nage-no-katan alku/loppumuodollisuudet sekä kolme ensimmäistä heittoa vaaditaan 2.kyu vyökokeessa, noin puolet katasta 2.kyu vyökokeessa ja koko nage-no-kata 1.dan graduoinnissa.

Nage-no-kata, Suomen mestarit 2022 Takalo-Vakkilainen

KATAME-NO-KATA (mattokata) on hallintatekniikoiden kata, joka suoritetaan matossa. Kata koostuu kolmesta osasta: sidonnat, kuristukset ja lukot. Jokaiseen osaan kuuluu viisi tekniikkaa. Katame-no-kata vaaditaan kokonaisuudessaan 2.dan graduoinnissa.

Katame-no-kata, Suomen mestarit 2022 Tuominen-Laitinen

KIME-NO-KATA (vanha itsepuolustuskata) koostuu kahdesta sarjasta hyökkäyksiä ja niiden torjuntoja. Ensimmäisessä sarjassa on kahdeksan hyökkäystä/torjuntaa polviasennosta ja toisessa sarjassa 12 hyökkäystä/torjuntaa seisoma-asennosta. Kime-no-kata vaaditaan 3.dan graduoinnissa.

Kime-no-kata, Suomen mestarit 2022 Ryyppö-Alaluukas

KODOKAN GOSHIN-JUTSU (moderni itsepuolustuskata) sisältää kaikkiaan 21 tekniikkaa viitenä ryhmänä, joista kaksi ryhmää aseettomia ja kolme ryhmää aseellisia hyökkäyksiä. Kodokan goshin-jutsu vaaditaan 4.dan graduoinnissa.

Kodokan goshin-jutsu, Suomen mestarit 2022 Nikander-Lahtinen

JU-NO-KATA (pehmeyden ja joustavuuden kata) koostuu kolmesta viiden tekniikan sarjasta. Kaikissa tekniikoissa on oleellista hyvä tasapaino ja rauhallinen liike. Ju-no-kata vaaditaan 5.dan graduoinnissa.

Ju-no-kata, Suomen mestarit 2022 Salsoila-Mannonen